Palasia -näyttely 29.10.2021 - 12.1.2022, Kokkola

Lasitaiteilija Minna Tuohisto-Kokko tuo Palasia -näyttelyssään esille modernia lasimosaiikkia.

Lasin leikkaaminen ja erilaiset lasitekniikat ovat antaneet Minna Tuohisto-Kokolle mahdollisuuksia taiteen tekemiseen aina lasimaalauksista lasiveistoksiin. Viime vuosina lasimosaiikkitekniikka ja veistokset ovat nousseet hänen työskentelyssään yhä suurempaan rooliin. Työskentelyprosessi on hyvin hidas. Satojen ja taas satojen lasinpalojen käsittelyn taiteilija kokee hyvin meditatiiviseksi.

Teoksissaan Minna Tuohisto-Kokko on jo vuosia pohtinut elämää ja luopumisen teemaa. Näyttelyn teokset pohjautuvat elämän ihmettelyyn ja tuntemuksiin. Häntä kiehtoo ihmisen mieli iloineen ja suruineen. Kuinka ihmisen persoonallisuus syntyy, kuinka meistä tulee me? Kuinka paljon meihin ja meidän käyttäytymiseen vaikuttaa lopulta perimä ja ympäristö? Koko elämä koostuu pienistä paloista ja hetkistä.

Elämän pohdinnan lisäksi luonto on ollut taiteilijalle yksi tärkeä innoittaja. Luonto voimaannuttaa ja puhdistaa mieltä. Näyttelyn teokset ovat vuoropuhelussa elämän, kuoleman, ilon ja kiitollisuuden kanssa. Teoksia sanoittavat hienovaraisesti Henry Flinkmanin runot.

Näyttelyä ovat tukeneet Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan kulttuurirahastot.

K.H.Renlundin museon ITE -museo

Pitkänsillankatu 28, Kokkola

ti-su 11-16
to 11-18
ma suljettu
juhlapyhiä edeltävät päivät 11-16

 

 

Palasia juliste