Minna

Olen toiminut lasitaiteilijana vuodesta 1989. Edustan harvinaista studiolasitaiteen alaa, joka pitää sisällään lasimaalaukset ja muut tasolasityöt. Studiolasitaiteilijana suunnittelen ja valmistan teokset itse alusta loppuun. Toimin kuvataiteen ja taideteollisuuden kummallakin puolella.

Minua kiehtoo lasissa ennen kaikkea sen elävyys ja herkkyys. Teokseni syntyvät voimakkaista väreistä, pienistä asioista ja suurista tunteista. Teoksissani lähden usein liikkeelle väreistä. Tärkeimpinä teemoina minulla on ollut luonto sekä elämän vuoropuhelu. Valot ja varjot tuovat lasiin syvyyttä aivan kuten ilot ja surut antavat makua elämään.

Lasissa kiehtoo myös sen tekninen haastavuus, saada lasi leikkautumaan suunnitelman mukaan. Käsittelen lasia aina kylmässä muodossa eli leikkaan lasia ja rakennan teokset eri tekniikoilla. Viime vuosina olen keskittynyt lasimosaiikkiveistosten tekoon.

Asun ja työskentelen Ilmajoen Koskenkorvalla. Olen järjestänyt lasiateljeen valoisassa galleriatilassa näyttelyitä vuodesta 2005 lähtien. Haluan tuoda maaseudun väestön ulottuville ammattitaiteilijoiden teoksia. Olen pyrkinyt nostamaan lasitaiteen tunnettavuutta Etelä-Pohjanmaalla tuomalla esiin myös valtakunnallista ja kansainvälistä lasitaidetta.

Lasitaiteen pitkät perinteet, arvostus ja kollegat löytyvät Keski-Euroopasta. Tämän vuoksi kansainvälinen näyttelytoiminta ja yhteistyö ulkomaisten lasitaiteilijoiden kanssa tuntuu luontevalta ja on ammatillisesti hyvin tärkeää. Olen urani aikana osallistunut lukuisiin näyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla. Lisäksi olen ollut kehittämässä suomalaista lasitaiteen opetusta yhteistyössä Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen kanssa.

Olen Ornamon, Kuvaston, Taikon, Konsti taideteollisuusyhdistys ry:n, Pohjalaisen Taiteilijaliitto ry:n, Suomen Lasitaiteilijat ry:n ja Ilmajoen kulttuuriyhdistys Kytö ry:n jäsen.